Gespecialiseerd in smeermiddelen voor verschillende sectoren
Producten
Zoekt u het geschikte smeermiddel voor uw toepassing
Contacteer ons
ELKALUB beschikt over een ruim aanbod voedselveilige smeermiddelen
Producten

✓ Exclusieve invoerder Elkalub

✓ Preventief onderhoud

✓ Grafische smeermiddelen

Voedselveilige smeermiddelen

Bent u op zoek naar voedselveilige en voedingsgeschikte smeermiddelen? Die vindt u bij Elkalub-Benelux. Wij verkopen hoogwaardige en geschikte smeermiddelen voor de voedingssector, die u veilig verwerkt in voeding of bijvoorbeeld medicijnen. Wilt u een smeermiddel kopen dat geschikt is voor gebruik in de voedingssector of voedingsindustrie? Bekijk het aanbod van Elkalub op onze website.

Wilt u meer weten over voedselveilige smeermiddelen?

Waarom kiezen voor voedselveilige of voedingsgeschikte smeermiddelen?

In de voedingssector is het enorm belangrijk om voedingsgeschikte of hoogwaardige en voedselveilige smeermiddelen te kopen. Bij ons vindt u in een breed aanbod aan hoogwaardige smeermiddelen die enorm geschikt zijn om te gebruiken bij machines die worden ingezet voor de productie van voeding en andere producten voor consumptie. Ook als u in de farmaceutische sector werkt, is het bijvoorbeeld verstandig om een Foodgrade-smeermiddel te kopen. Een Foodgrade-smeermiddel moet goedgekeurd zijn en een NSF-certificaat hebben. Bovendien moeten deze Foodgrade-smeermiddelen voldoen aan strenge vereisten, zodat ze hoogwaardige en geschikte smeermiddelen voor de voedingssector zijn. Ook in de voedingsindustrie is het belangrijk dat de machines voldoende gesmeerd worden, in dit geval met voedselveilige smeermiddelen. Zonder smering ontstaat er overmatig metaal-op-metaal contact en daardoor neemt de slijtage toe. Daarnaast kunnen deze vetten in contact komen met voedingsmiddelen. Als u geen hoogwaardige en geschikte smeermiddelen gebruikt, die veilig zijn voor gebruik in de voedingssector, kan dat risico’s met zich meebrengen. Kiezen voor Foodgrade-smeermiddelen is dus kiezen voor voedselveilige smeermiddelen die u kunt kopen voor gebruik in de voedingsindustrie of voedingssector, omdat deze hier zeer geschikt zijn voor gebruik. De Foodgrade-smeermiddelen die wij verkopen zijn zeer voedselveilige en voedingsgeschikte smeermiddelen, en voldoen aan de strenge vereisten van de voedingsindustrie. 

Robotic Arm modern industrial technology. Automated production c

Hoogwaardige en duurzame smeermiddelen voor de voedingssector

Het belangrijkste aan voedselveilige en hoogwaardige voedingsgeschikte smeermiddelen, is dat zo’n industrieel smeermiddel geschikt moet zijn voor voeding en de voedingssector. Wat bedoelen we juist met een voedselveilig smeermiddel dat geschikt is voor gebruik in de voedingssector? Wel, de ingrediënten die gebruikt mogen worden bij de productie van voedselveilige en voedingsgeschikte smeermiddelen, zijn beperkt tot een lijst die werd goedgekeurd door de National Sanitation Foundation. Eén van de beperkingen is dat er geen normale minerale basisoliën kunnen worden toegepast in Foodgrade-smeermiddelen. Ook voor indikkers en additieven van hoogwaardige, duurzame smeermiddelen die in contact komen met voeding, gelden beperkingen. Dus, een smeermiddel is voedselveilig en geschikt voor de voedingssector, wanneer het aan deze voorwaarden en vereisten voldoet. U kunt er dus zeker van zijn dat een Foodgrade-smeermiddel van Elkalub zeer geschikt is als voedselveilig smeermiddel voor gebruik in de voedingssector.

Process of printing at factory

Specifieke vereisten Foodgrade-smeermiddel

Voor Foodgrade-smeermiddelen gelden enkele specifieke vereisten:

  • Een Foodgrade-olie moet smaak- en geurloos zijn;
  • De olie moet ook voldoen aan enkele strenge vereisten op vlak van voeding, gezondheid en veiligheid;
  • Verder mogen deze hoogwaardige en geschikte smeermiddelen natuurlijk ook niet giftig zijn;
  • Ze hebben een internationaal erkend goedkeuringscertificaat nodig om in de voedingssector gebruikt te kunnen worden.

Enkel wanneer een Foodgrade-smeermiddel aan deze voorwaarden voldoet, is het een geschikt en voedselveilig smeermiddel voor de voedingssector. Dus, wilt u een smeermiddel kopen dat u kunt gebruiken in de voedingsindustrie? Bekijk dan zeker ons uitgebreide aanbod van voedingsgeschikte en voedselveilige smeermiddelen.

Contacteer ons bij vragen

Heeft u nog vragen over hoogwaardige en voedselveilige smeermiddelen, die in contact mogen komen met voeding in de voedingssector? Of wilt u specifiek meer weten over bijvoorbeeld Foodgrade-smeermiddelen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat we u verder kunnen helpen. Stuur een mail naar johan.sysmans@stefcvo.be en we voorzien u zo snel mogelijk van een antwoord.

Kom gerust langs bij onze winkel